Seramik ve Cam Sanatı Programı
Genel Bilgi
Programının eğitim süresi 2 yıl olup teorik ve uygulama dersler olarak ayrılmaktadır. Eğitim sürecinin 1 ve 2. yarı yılındaki dersler; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Bilgisayar ve Ofis Programları gibi genel dersler ile Seramik ve Cam Sanatı Tarihi, Seramik Tasarım ve Şekillendirme, Teknik Resim ve Perspektif, Alçı Model Şekillendirme ve Kalıp Uygulama, Seramik Teknolojisi, Desen, Tasarım ve Modelleme gibi derslerdir. Programın 3. ve 4. yarı yıllarda Çamur Tornasında Şekillendirme, Bilgisayar Destekli Tasarım, Seramik Heykel ve Teknikleri ve Ebru gibi temel tasarıma yönelik derslerden oluşmaktadır. Programı bitiren öğrenciler ön lisans diploması alarak “Seramik, Cam ve Çinicilik Teknikeri” olmaktadır. Dikey Geçiş Sınavı ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik, Seramik ve Cam, Seramik ve Cam Tasarımı gibi ilgili bölümlerine geçiş hakları vardır.
Tarihçe
Program; 2019 de seramik
ve cam sanatı tasarımı Programı açılmış ve 2020 de öğrenci alımına başlanmıştır
Akademik Personel
Ders Kataloğu
Çift Anadal / Yandal Programları
Çift Anadal Programı: Öğrencilere, asıl bölümlerinin yanı sıra ilgi duydukları başka bir bölümde de lisans derecesi alma imkanı tanır. Bu programda, öğrenciler iki farklı bölümün derslerini tamamlayarak her iki alanda da diploma sahibi olabilirler.
Yandal Programı: Öğrencinin asıl bölümü dışında ilgi duyduğu başka bir alanda belirli sayıda ders almasını sağlar. Yandal programını tamamlayan öğrencilere, bu alanda resmi bir sertifika verilir; ancak bu, ikinci bir lisans diploması anlamına gelmez.
- Çift Anadal ve Yandal programlarına ulaşmak için tıklayınız.
Değişim Programları
Öğrencilere, belirli bir süre boyunca yurtiçi veya yurtdışındaki başka bir üniversitede eğitim alma fırsatı sunar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik deneyim kazanma imkanı bulurlar. En yaygın değişim programları arasında Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi programlar yer alır.
- Erasmus Programı için tıklayınız.
- Mevlana Programı için tıklayınız.
- Farabi Programı için tıklayınız.
Kariyer
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: El sanatları programını bitirenlere “El Sanatları Teknikeri” unvanı verilir. El sanatları teknikeri; dekoratif ürünler, lif ve boya teknolojisi, süsleme sanatları, yöresel el sanatları, keçe uygulamaları, dericilik, kitap sanatları ve kirkitli dokuma gibi alanlarda örneği az bulunan kültür zenginliklerimizi modern yöntemlerle geliştirerek ülke ekonomisine ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütür.
Çalışma Alanları: El sanatları teknikerleri halk eğitim merkezlerinde, ortaöğretimde, çıraklık eğitim merkezlerinde öğretmen; özel sektörde, tekstil alanında tekniker olarak görev alabilirler.
Program Tanıtım Sunusu
İletişim
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
- Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr